Hej,

Hoppas sommaren har varit bra, vi vill förtydliga några frågor som kommit in till Pappers avd.54,
angående avtalsförhandlingen 2020 som är uppskjuten, vi har inte fått någon information från förbundet mer än att förhandlingarna ska starta 1/10–20 och vara klara 31/10–20,
Svenskt näringsliv flaggar för noll bud, återkommer med information när vi fått någon. Det är allt vi vet i nuläget.

Den 9/9 var Pontus Georgsson, Pappers förbundsordförande, tillsammans med Tobias Rydin och Maria-Elsa Salvo från mediabolaget Arena Opinion och filmade bruksmiljö på Skärblacka bruk inför Pontus jubileums tal på Pappers 100-årsjubileum.
Efter omständigheterna i världen med COVID-19 kommer Pappers inte kunna genomföra eventet UNG 2020 som det var tänkt från början. Det kommer nu bli ett digitalt event 1/10 från kl.16.00 för att fira Pappers 100-år som alla kommer kunna följa via Pappers Facebook sida https://www.facebook.com/svpappers/.

Pappers Avd. 54 är inblandade i många olika rehab ärenden samt suttit med i förhandlingar.

Då det är dags för storstopp så vill Mats Wessman gärna veta om du som skyddsombud kan tänka dig att ställa upp som ronderande skyddsombud under storstoppet.
Det som gäller är att chef ska ha gett godkännande att du ställer upp och att det inte påverkar ditt ordinarie arbete, om du inte blir fria från det.
Skyddsombud kommer att behövas under fm, em. och nätter.

Mats kommer även att kalla till skyddsombudsträff under v. 40 och 41, träffen kommer att bli vid 4 tillfällen och du får då anmäla till vilket tillfälle du kan gå.

Alla kurser och utbildningar i Pappers och LO´s regi är inställda tillsvidare pga. COVID-19.

Var rädda om er följ de fem råden för att förhindra fortsatt spridning av COVID-19.

1.Tvätta händerna
2. Hosta/nys i armvecket
3. Försök att inte röra ansiktet
4. Stanna hemma om du känner minsta symptom
5.Håll avstånd

Vänlig hälsning
Pappers Avd. 54