Läget gällande COVID-19 är för närvarande oförändrat men läser man på folkmyndighetens veckorapport (v. 19) så ser man en avtagande smittspridning på nationell nivå de senaste två veckorna och det är ju positivt.
Men det är inte över ännu så det är fortsatt viktigt att vi följer de rekommendationer och föreskrifter som gäller tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du känner symtom.

Ett förtydligande gällande 70 timmars regeln som för tillfället är höjd till 90 timmar, den får endast får nyttjas när all annan möjlighet att lösa bemanningen har uttömts på grund av sjukdomsläget av COVID-19. Det är inte fritt att bara arbeta 90 timmar i veckan.

Vi hade den 11/5 ett kort styrelsemöte för att uppdatera styrelsen om läget på fabriken vi beslutade även att flytta årsmötet till oktober.

Vi fortsätter att arbeta med Psykosocial arbetsmiljö på Pappersbruket, samt att vi redan nu börjar titta på skiftschema då det nuvarande löper ut 2021. Representanter från skiftschema kommittén samt skyddsombud sitter med i gruppen. Från pappersbruket Per Johansson (sammankallande från Pappersbruket), sulfaten Mikael Jebsen (sammankallande från Sulfatfabriken).

Den gemensamma medlemsutbildningen tillsammans med avd. 51 (Fiskeby) och  avd. 53 (Braviken), har lagts på is tillfälligt på grund av Corona. Men vi hoppas komma  igång igen till hösten med planering.

Vill ni gå någon utbildning med ABF, hör av er till studieorganisatören Monica Peterson på pappers.avd54@telia.com
Värt att tänka på är att även ABF utbildningar kan vara inställda på grund av COVID-19.

Nedan är en länk till Pappers avd. 54´s Facebookgrupp som är en sluten grupp för medlemmar.

https://www.facebook.com/groups/304262055662/?ref=share

Har ni frågor eller funderingar maila till oss på pappers.avd54@telia.com

Ha nu en trevlig helg och ta hand om er ?
Vänlig hälsning
Styrelsen Pappers avd. 54