Lite information om Pappers avd. 54 kulturstipendiater 2015.

De började spela tillsammans runt 2008,  namnet hittades på nåt år senare.  The Old Spares kom ifrån att de samlade ihop allt bråte som folk slängt på Blacka Musik och rustade upp en replokal till.

2010 genomfördes idéen med en mobil scen. De köpte en Cheva van och ett elverk. Så satte de igång att åka runt på o-bokade turnéer, spelandes ifrån Chevavanen med trummorna och förstärkarna på insidan och gitarristen på utsidan, dörrarna fullt uppslagna och ett jäkla tempo, och har totalt spelat  över 100 spelningar ifrån den mobila scenen. De tycker att det bara blir roligare för varje gång.

Några favoritminnen: För polisen i Åkersberga i ett parkeringshus, för en a-lagare i Borås, med en tokig norrman uppe på Cheva taket när vi spelade på Powerbigmeet i Västerås, i en banan-helikopter på flygvapenmuseet i Linköping, på skridskor i Skärblackas ishall och självklart våran live-inspelnings på kulturnatten för drygt 400 pers som snart blir verklighet på en vinylskiva.

Just nu jobbar de med att släppa en live skiva som spelades in under kulturnatten 2014 i Norrköping, och planerar att ha releasefesten på Kulturnatten 2015.

The Old Spares 1