Hej!

Nu börjar det bli vår i luften ”men ropa inte hej fören du kommit över ån” som det gamla ordspråket säger.

Mycket av våran tid går just nu åt till löneförhandlingarna som rullar på men vi är inte i mål ännu samt att vi har mycket pågående rehab ärenden

Vi vill informera att, är du eller någon annan på jobbet långtidssjukskriven tveka inte att kontakta oss så ni inte missar någon ersättning.
Tänk även på att om du varit långtidssjuk och återgår till arbetet så släpar sjukskrivningen en månad efter, du kommer inte att få full lön första månaden utan du har fått full lön när du insjuknade, tänk på att spara dessa pengar du fick vid insjuknandet tills du återgår i tjänst.
Detta är på grund av att vi får lön för innevarande månad, avdrag och tillägg kommer månaden efter.

Det kommer inte bli några fler personliga möten med Folksamsrådgivare dels pga. Pandemin men även för att Folksam kommer att centralisera detta till Sundsvall. Enbart digitala möten.. Försäkringsrådgivarna kan bokas och rådgivningen körs över Skype/Teams. Hör av er till avdelningens Försäkringsansvarige Mats Wessman så hjälper han till att boka tid med Folksam. mats.wessman@billerudkorsnas.com

En annan viktig sak är att kolla över vad er sambo/make/maka/partner har för försäkringar. De flesta av våra försäkringar kan tecknas på dem, då som medförsäkrad. Se även över vem ni har som förmånstagare, då det kan har ändrats under årens lopp efter skilsmässor, gamla samboförhållanden osv.

Den 24 mars är det dags för Pappers avd. 54 nomineringsmöte som kommer att ske digitalt via Teams, på agendan står bl.a. nominering av ordförande, kassör, styrelseledamöter och revisorer inbjudan kommer inom kort.

2020 sålde stugorna på Öland, orsaken till detta var bla att uthyrning till anställda var väldigt liten. Stiftelsen finns kvar, vi väntar ut pandemin och kommer att försöka hitta något annat boendealternativ  som vi hoppas passar anställda på Skärblacka bättre, dvs att man vill hyra stuga av oss.

Om ni är intresserade av att ta en plats i styrelsen i vår stiftelse eller bara hjälpa till, i Skärblacka Bruksstuga, hör av er till Mats Wessman.

Både Pappers och LO utbildning/kurs är fortfarande inställda nu under COVID-19, men det kan komma kurser som genomförs via Skype eller Teams i LO´s regi mm.

Styrelsen,
Pappers avd. 54